Bilde av Jorun Askeland på fjellet
Ut på tur, så ofte som mulig, også i 2018. Bildet er fra Høgsvora, Vaksvikfjellet.

Velkommen 2018!

Digger å begynne et nytt år med blanke ark. 12 uskrevne kapittel. 365 håpefulle dager. Bring it on!

Hva vil jeg så fylle disse kapitlene med? Vi har uante muligheter, det handler om valg og prioriteringer. Det vi fokuserer på, er det som får blomstre. Det kan være nyttig å stille seg selv noen spørsmål for å bli mer bevisst dette, derfor spør jeg deg:

Hva vil du prioritere å bruke tiden din på dette året?

Hvilke mennesker ønsker du å ha i livet ditt?

Hva ønsker du å bruke pengene dine på?

Hva lærte du av fjoråret som du kan dra nytte av i det kommende året?

For å nøste litt opp i dette kan det være bra å tenke på hva som egentlig er viktig for deg, innerst inne. Hva er dine verdier? Dette kan ta tid å finne ut av, men vel verdt når det er gjort. Da er det lettere å navigere seg rundt og ta valg. Tar en valg ut fra sine verdier vil en alltid være på rett vei. Jeg har landet i tre stykker som er viktige for meg nå, det er kjærlighet, frihet og helse. For meg betyr det mye for livskvaliteten å ha en sterk kropp og en glad sjel. Friheten kjenner jeg på når jeg tar valg ut i fra meg selv, uavhengig av hva andre måtte mene eller forvente. Kjærligheten er menneskemøter, og egenkjærlighet. Så har jeg også en stor kjærlighet for naturen. Alt dreier seg om balanse, og vi kan ikke ha fokus på alt hele tiden. Derfor er det viktig å ta frem noen punkter som vi kjenner er ekstra viktige der vi er nå, dette året av livet. Selv har jeg landet i følgende:

- Menneskemøter er utrolig viktig for meg. Derfor vil jeg fokusere ekstra på flokken min dette året. Bruke tid på de jeg er glad i, som gir den gode samtalen, som deler interesser og verdier. Prøve å skape gode minner og opplevelser. Jeg trenger også å utøke flokken min av likesinnede, dette skal bli mitt lille prosjekt.

- Naturen er og blir mitt fristed, her finner jeg roen og henter energi. Beste plassen for mosjon og rekreasjon. Så også dette året: ut på tur! Så ofte som mulig.

- 2018 blir også tid for ny kunnskap. Jeg skal starte ny utdannelse til EQ-terapeut! Gleder meg stort! Tenker det er en fin ting å kombinere med naprapatlivet. Blir spennende å se hvor dette tar meg.

- Så tar jeg med meg lærdom fra i fjor at å gjøre èn ting om gangen er nøkkelen til effektivitet, fokus og større indre ro. Ikke at jeg alltid klarer det, men veldig nyttig når jeg lykkes. Derfor har periodisering av både gjøremål og tankegang høyt fokus i år.

- Så har vi dette med treningsrutiner da. Jeg har slitt med dette i vinterhalvåret, og har et mål om å finne min ting og min rytme. For jeg kjenner hvor utrolig godt det gjør for både kropp og sinn når jeg får beveget meg. Jeg jobber med saken!

Veien blir til mens man går. Tråkker du dine egne spor?

Prioriter, velg, og velg bort. Så vet jeg at det ikke alltid blir som vi har tenkt, livet tar ulike vendinger, på godt og vondt. Men vi får gjøre vårt beste! Veien blir til mens vi går. Det gjelder å holde fokus på hovedsporet, så kan vi alltid ta noen småveier hit og dit, blindgater kan dukke opp, noen småstier som humper og går. Men hold fokus, samtidig som du er åpen for omskilting, det kan føre til nye fantastiske veier. 

Godt år :)

-Jorun

BESTILL TIME