Foto: Kjersti Lunde Kambe // Istoria

Tusen hjertelig takk!

Visste du at det å kjenne på takknemlighet fører til glede? At det kan gi deg mer ro, større lykke og økt bevissthet?

Her en kveld ble jeg overveldet av en veldig takknemlighet og det har fulgt meg de siste dagene. Det har vært en litt rar periode i det siste, vond og god på samme tid. For noen dager siden var jeg på et foredrag som handlet om holdningene våre, og hvordan vi kan velge å forholde oss til det som skjer i livet. Dette var en god påminnelse kjente jeg. Vet ikke om det var det som la grunnlaget for denne takknemligheten, men kjente at det er en stund siden jeg har hatt fokus på det. Det er på tide å ta opp tråden.

Så hva er det jeg føler meg takknemlig for? Jo for det første for selve livet. For at jeg får være en ørliten brikke i alt det som skjer der ute. For at jeg lever i trygge og gode omgivelser. For at jeg er født i akkurat dette landet, på dette tidspunktet og i den familien jeg er. Så er jeg utrolig takknemlig for friheten. Absolutt for friheten det er å leve i disse trygge omgivelsene. Men også for den indre friheten. At jeg får gå min egen vei, skape min egen hverdag og utvikle meg i den retnigen jeg vil. At jeg gjør mer for min egen del, kjenner hva som er viktig for meg, og bryr meg mindre om hva andre mener. Så kjenner jeg meg takknemlig for at jeg er frisk, for at kroppen spiller noenlunde på lag. For at jeg kan gå turer i fjellet, trene og oppleve gleden av å kunne bevege meg fritt. Det å ha naturen så tett på synes jeg er magisk. Fjellet, skogen, havet, dyrene, været og alt som rører seg rundt. Det er helt opp til meg selv om jeg vil se, oppleve og bruke det. En ufattelig stor takknemlighet føler jeg også for alle menneskene jeg har i livet mitt. Kjenner meg privilegert som får ha disse relasjonene, både gamle og nye bekjentskaper, de veldig nære og de litt mer perifere. Jeg tar absolutt ingen for gitt. 

Det at jeg får sitte her med kaffekoppen og skrive gjør meg også veldig takknemlig. At jeg klarer å være bevisst de små tingene i livet. At mine viktigste verdier som kjærlighet, frihet, helse og glede faktisk får lov til å romme hverdagen min. Og jeg setter veldig stor pris på å få gå høsten i møte med givende aktiviteter på programmet - utvikling, reiser, naturopplevelser, menneskemøter, hverdagens gjøremål med kjærlighet og glede.

Det å kjenne på takknemlighet gir meg en veldig ro. Det hjelper å sette ting i perspektiv og ha fokus på det som er bra. Det kan være lett å tro at glede fører til takknemlighet, men det går altså motsatt vei. Takknemlighet fører til glede. Hva føler du deg takknemlig for? Tenk litt på det og kjenn etter hva det gjør med deg.

Og med det ønsker jeg deg en fantastisk fin høst og håper du klarer å finne gleden i det du har :)

-Jorun

BESTILL TIME