Bilde av Jorun Askeland i skogen
Foto: Kjersti Lunde Kambe // Istoria

Er du til stede?

Mitt aller første blogginnlegg. Går like greit rett på sak med ønske om et samfunn der vi er mer til stede både for oss selv og for andre. Bli med!

Mitt første blogginnlegg altså. Hva skal man så åpene det med? Hvem er jeg og hva ønsker jeg å formidle med denne bloggen? Jeg har et brennende hjerte for helse, frihet og kjærlighet. Mine tre viktigste verdier. Disse prøver jeg å ha i fokus når jeg navigerer meg rundt i livet, enten det er store eller små beslutninger som skal tas. Følger vi verdiene våre er vi på rett vei, da er vi til stede. Og med dette lener jeg meg på at veien blir til mens man går. Det blir spennende å se hvilken retning bloggen tar meg. Håper du har lyst å henge med!

Men aller først. Jeg har et ønske om å gjøre samfunnet til et litt bedre sted. Gjøre en forskjell i menneskers liv, for at de skal få det bedre. Jeg har den gleden av å jobbe som naprapat. Her møter jeg mange gode mennesker daglig. Folk kommer for å få hjelp med ulike plager som ryggsmerter, hodepine og kneproblem. Jeg ser hva smerter og det å ikke kunne bruke kroppen som man ønsker kan gjøre med folk. Selv om man ikke er direkte syk, har det stor påvirkning på livskvaliteten. Det at kroppen fungerer optimalt har mye å si, og ofte tar vi dette for gitt. Helt til den dagen vi plutselig ikke klarer å løfte armen lenger, eller at kneet ikke tåler å gå en tur, hodepinen tar all fokus, eller ryggen svikter så man ikke vet om man skal sitte, stå eller ligge. Heldigvis er det mye av dette som kan gjøres noe med, og det er en glede å kunne bidra med denne prosessen. Likevel føler jeg det ikke er nok. Årsaken tror jeg ligger i at det er så mye mer som påvirker helsen vår. Jeg møter stadig mennesker som jager i hverdagen, springer fra det ene til det andre, med så mangen må, burde, skulle hatt gjort hengende over seg. Hva springer vi for? Hvor vil vi hen? Hva skjer med kroppen når vi ikke har tid til å gi den rett påfyll? Hva med kjærlighetstanken, er den tom eller full? Og følger jeg naboens spor her i livet, eller klarer jeg å tråkke mine egne i takt med mine verdier? Som dere ser, mange spørsmål, og jeg har ikke alle svarene. Men jeg ønsker å dele tanker og refleksjoner rundt dette. Prøve å øke forståelsen for hva det å være bevisst og tilstede i det vi er og gjør har å si for livskvaliteten og helsen vår. Forhåpentligvis vil dette sette i sving noen tanker hos deg som kan gjøre din hverdag hakket bedre. Jeg har et ønske om et samfunn der vi er mer tilstede både for oss selv og for andre. Vi er alle små brikker i samfunnet, vi kan alle gjøre en forskjell.

BESTILL TIME