Jorun Askeland

Livet er stadig i endring. Det er også jeg. Akkurat nå er jeg i en mellomfase etter å ha gitt slipp på det gamle uten helt å få tak på det nye. Jeg gir tid, tar vare, og fokuserer på tillit til prosessen. Jeg har tidligere jobbet som naprapat og er også utdannet eq-terapeut (relasjonsterapeut). Nå er jeg på vei i nye retninger som går mot kurs, samtalegrupper, foredrag og skriverier.

Jeg kom til verden året 1981 i Skjold, en trivelig liten bygd utenfor Haugesund. De første årene bydde på faste rammer, senere har jeg vandret i ulike retninger, noen ganger målbevisst, andre ganger mindre bevisst. Jeg har jobbet motstrøms og flytt med. Jeg tok allmenne videregående skole med grunnlag i at jeg ikke visste hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Skolelei som jeg var ville jeg jobbe et år eller to etterpå, noe som endte med åtte. Åtte lærerike fine år i mannsdominerte yrker hvorav 5,5 år hos en skipshandler, fremst på lager, og 2,5 år med produksjon av aluminiumskabel. Deretter i 2008 tok jeg en helt ny retning, sa takk og hei til Haugesund, flyttet til Stockholm og begynte på Naprapathögskolan. Der ble jeg værende i fire til tider slitsomme år. De bydde på mye lesing, pugging og praktisk øving, men også mengder av moro, spennende folk, en innholdsrik by, et rikt sosialt liv og treningsøkter høyt og lavt av ulike slag. En rikdom å ta med seg videre, og en tid jeg aldri glemmer. Ved epokens slutt våren 2012 satte jeg kurs mot Ålesund, til et særdeles mindre sosialt liv, men en natur av ypperste klasse. Jeg begynte å jobbe som naprapat og i 2014 startet jeg min egen lille klinikk, Ålesund Naprapatklinikk. Etter fem år i Ålesund og en opplysning om at jeg ikke gjorde det jeg egentlig ville her i livet satte jeg retning mot Haugalandet igjen. Jeg la fra meg noe av innholdet i sekken og tok med meg nye erfaringer, gode menneskemøter, utallige flotte fjellturer og minnet om en utrolig vakker by. Vel tilbake i hjembygda igjen etter 17 år på vift startet jeg Askeland naprapati og helse i Ølen, og var heldig å få 3,5 år der før helsa ytret seg om at dette ikke var det mest ideelle for meg. Essensiell tremor hadde plaget meg en god stund så i desember 2020 valgte jeg å avslutte min karriere ved behandlingsbenken, og gikk ut dørene rimelig utmattet. Så nå er jeg tilbake til å ikke vite hva jeg skal bli når jeg blir stor. Men jeg har mye jeg ønsker og vil, kunsten er å stake ut retningen i passe vidt spekter og i et tempo som fungerer for meg.

Naturen og mennesket, det viktigste vi har. For meg representerer de begge kjærlighet, nærhet og sårbarhet. Så vakkert og enestående, og hvilken glede de gir! Å være ute i naturens omgivelser hjelper meg å koble ut hodets jag og koble inn sansene og tilstedeværelsen. Det påminner meg om mangfold og tilhørighet, som også er så viktig i det menneskelige aspektet. Jeg ønsker virkelig å kunne ta vare på dette vi har fått. Alle de unike menneskene som finnes og det vakre landskapet som gir så raust og har en så god helseeffekt på oss. Jeg ønsker å ta vare på begge parter, ikke bruke mer ressurser enn som naturlig produseres, forvalte de med omsorg og respekt slik at både mennesker og natur kan få blomstre år ut og år inn.


BESTILL TIME